Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search

Vijesti > Turizam

ExclusiveDani hrvatskog turizma u Rovinju: Župan Kolar sudjelovao na konferenciji “Green Istria 2030. – Redefiniranje istarskog turizma”

U Rovinju su u četvrtak počeli Dani hrvatskog turizma – najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj na kojem se putem stručnih predavanja, radionica, prezentacija i radnih sastanaka sažimaju turistička i gospodarska postignuća, komentiraju aktualne teme vezane uz turizam, te prezentiraju turistički potencijali za daljnji razvoj i učinkovitije pozicioniranje hrvatskog turizma.

ExclusiveBrojni vinari, martinjski meštri i ljubitelji vinske kapljice na 16. Velikoj martinjskoj špelanciji

U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije u subotu, 4. studenog je u Koprivnici održana 16. Velika martinjska špelancija – Županijsko martinje, koja je okupila brojne zaljubljenike u vinsku kapljicu, pedesetak martinjskih biskupa - meštara ceremonijala iz čitave Hrvatske te brojne vinare i vinogradare te udruge vinara iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije koja je ove godine partner manifestacije.

ExclusivePRVI NA SVIJETU Međimurje okuplja stručnjake na treningu za održivo upravljanje turizmom – Rudi Grula: Prva smo regija u Hrvatskoj koja je ocijenjena održivom destinacijom i možemo biti primjer ostalima

U Svetom Martinu na Muri u Međimurskoj županiji ovog ponedjeljka počinje prvi Green Destinations Regional Training Event na svijetu. Tijekom tri dana event će okupiti domaće i inozemne turističke stručnjake i istaknute dionike koji će najbolje prakse i razmišljanja o održivosti podijeliti s okupljenim sudionicima kroz panel rasprave, predavanja i interaktivne radionice.

ExclusiveMinistrica Brnjac razgledala veliku vodenu atrakciju u Termama Jezerčica: Ovako se privlače turisti na kontinent, kvalitetom i dodatnim sadržajima

U Termama Jezerčica, poznatom zagorskom turističkom kompleksu, završeni su radovi na velikoj vodenoj atrakciji sa spray parkom i "play houseom", vrijedni 8 milijuna eura, a Terme je u utorak obišla ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, u društvu krapinsko-zagorskog žujpana Željka Kolara i gradonačelnika Donje Stubice Nikole Gospočića.

ExclusiveKrapinsko-zagorska županija dodijelila 40 tisuća bespovratnih eura potpora u turizmu – Kolar: Idućih ćemo godina iznose povećavati, imat ćemo i Dan otvorenih vrata zagorskog turizma

Zagorje je perjanica kontinentalnog turizma i s obzirom na sve najavljene investicije, to će još dugo vremena ostati. Naglasio je to u srijedu župan Željko Kolar prilikom potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih potpora u turizmu Krapinsko-zagorske županije u 2023. godini, čija je svrha unaprijediti razvoj turizma.

ExclusiveŽupan Posavec dodijelio 21 bespovratnu potporu u turizmu vrijednih 51,5 tisuća eura!

U petak su u multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja dodijeljeni ugovori korisnicima bespovratnih potpora u turizmu. Tako je međimurski župan Matija Posavec dodijelio 21 ugovor od 24 prijave koje su zaprimljene raspisivanjem Poziva za dodjelu potpora. Ukupan iznos potpora je 51,5 tisuća kuna, a najveći maksimalni iznos po korisniku iznosi 5 tisuća eura dok je minimalni iznos 1,5 tisuća eura.
/
/