Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search

Vijesti > Politika

ExclusiveOpćina Desinić iza sebe ima realizirane velike projekte i jedan od najvećih proračuna u povijesti

Godina koja je na izmaku bila je godina ulaganja i velikih projekata na području Općine Desinić. O kakvim se projektima radi, iz prve se ruke uvjerio predsjednik HDZ-a KZŽ, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović koji je s načelnikom Općine Zvonkom Škreblinom te predsjednikom Općinskog vijeća i predsjednikom HDZ-a Desinić Draženom Šurbekom, obišao općinu.

ExclusiveVaraždinski župan Stričak izrazio potporu Habijanu, novom ministru gospodarstva! "Zaslužio je i vjerujem da će biti jako dobar ministar!"

Povodom prethodnih političkih događanja, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak izrazio je čestitke Damiru Habijanu, dugogodišnjem suradniku i stranačkom kolegi, koji se istaknuo kao glavni kandidat za ministra gospodarstva i održivog razvoja. Stričak je naglasio vjeru u Habijana kao potencijalno odličnog ministra.

ExclusiveSVETI KRIŽ ZAČRETJE – Pao proračun! Je li na pomolu kriza vlasti i izvanredni izbori?

Je li na pomolu kriza vlasti u općini Sveti Križ Začretje nakon što prije nekoliko dana nije prihvaćen prijedlog proračuna načelnika Marka Kosa? Iako još uvijek nismo dobili odgovore iz Općine od načelnika Marka Kosa, unatoč obećanju da će ih poslati, no, do zaključenja teksta nisu stigli, oporbeni vijećnici HDZ-a i njihov partner u Vijeću, Domovinski pokret, uputili su u priopćenju za javnost niz kritika na račun spomenutog proračuna jer po njima ne ispunjava socijalne, društvene, a najmanje razvojne potencijale općine Sveti Križ Začretje.

ExclusiveNovi Marof je drugi grad u Hrvatskoj u kojem je osnovana gradska organizacija Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman”, za predsjednika izabran Zvonimir Puškadija

Nakon Vukovara, drugi grad u Hrvatskoj koji ima Zajednicu utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman” je Novi Marof. Osnivačka skupština održana je u petak u Remetincu, a za predsjednika je izabran dugogodišnji član Gradske organizacije HDZ-a Novi Marof, Zvonimir Puškadija.

ExclusiveI dalje stižu novci s nacionalne razine za velike projekte - potpisani sporazumi o provedbi ITU mehanizma, Gradu Varaždinu 22 milijuna eura

Ono što je u srijedu predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković najavio na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Varaždina, u četvrtak se i obistinilo. Naime, u Šibeniku su, u sklopu konferencije Dana regionalnog razvoja i fondova Europske unije, potpisana 22 sporazuma o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja u okviru Integriranog teritorijalnog programa 2021. – 2027. godine.
/
/