Za sve ljubitelje kombinacije čokolade i orašastog voća, pronašli smo jedan recept za ukusnu čokoladnu tortu sa bademima koja je objavljena na Zadovoljna.hr
Torta je laka za pripremu i uspjet će svim početnicima u kuhinji.
Sastojci:
8 jaja
250 g šećera
250 g maslaca
250 g badema
200 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Istucite snijeg od osam bjelanjaka. Posebno umutite osam žumanjaka, 250 g šećera, 250 g maslaca, 200 g čokolade i 250 g badema. Spojite s bjelanjcima. Dobivenu smjesu izlijte u okrugli kalup za torte i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta, tako da ostane sočna. Kad se torta ohladi, prelijte je glazurom od čokolade.
foto - ilustracija
sjever.hr/ Zadovoljna.hr
10.09.2023.