Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Lifestyle

BRZO, JEDNOSTAVNO, SLASNO! Napravite kesten pire kod kuće

Autor: Alenka Kučić

Zreli plodovi kestena napustili su svoje bodljikave kućice pa ako ste ljubitelj kesten pirea, idealno je vrijeme za domaću varijantu bez konzervansa i drugih dodataka.

Kesten pire je, s malo šlaga i slatkih ukrasa poslastica već sam po sebi, ali i odličan temelj na kojemu možete graditi svakojake slastice, donosi tportal.

U pripremi mogu sudjelovati i vaši najmlađi ukućani i svojim malim prstićima oljuštiti slatke plodove kuhanog kestena, pa će vam za pripremu ukusnog i zdravog kesten porea trebati samo pola sata.

Potrebni sastojci za 4 osobe:

400 g kuhanih i oguljenih kestena
40 ml ruma
70 g šećera
12 ml arome vanilije
200 ml vrhnja za šlag

Priprema: 

U loncu s malo vode izmiješajte šećer i nakon što zavrije, kuhajte na laganoj vatri minutu-dvije, dok ne dobijete polurijetki sirup.

Maknite lonac s izvora topline i u njega dodajte rum, aromu vanilije te sve malo protresite.

Pustite da se malo ohladi.

Kuhane i oguljene kestene usitnjavajte postupno u multipraktiku uz dolijevanje sirupa.

Kesten pire protisnite kroz pasirku, a želite li ga jesti takvog, premjestite ga uz zdjelice, dodajte na vrh šlag i po želji ukrasite čokoladnim ukrasima.

I to je to, poručuje poznati chef Almo Čatlak.

screenshot/tportal
www.sjever.hr/tportal.hr
03.10.2021.

Podijeli članak:

Povezani članci

/
/